Referenssi vesikiertotakasta

Alla oleellisimpia kuvia tekemisen historiasta jossa pilkahtaa jotain myös liitännöistä.

Säästöistä hieman vaikea sanoa mikä on lämmityksessä takan osuus ja mikä maalämpöpumpun yms. nykytekniikan, mutta voin sanoa että erittäin merkittävä se täytyy olla kun kaikki kulutettu (sis. taloussähköt - kiuas, liesi, kylmälaitteet joita hieman enempi kuin perustalossa, valaistus jne. purnukat, sekä merkittävä energian tarvitsija ulkouima-allas joka talvikäytössä ja lämpötila vedessä ~23 astetta) sähkö per kuukausi on ollut noin 100 € + sähkön siirto. Talossa neliöitä on n. 400 m2 ja tilavuutta noin 2000 m3.
Tässä ei takka ole ollut vielä läheskään täysillä vaan olen about joka toinen päivä poltellut pari pesällistä jolloin antanut puskurivaraajaan muutaman tunnin ~40 asteista vettä latttia- ja uima-allaskierrolle. Eli takan hyötysuhteet on hyvin paljon kiinni käyttäjästä - takka tuottanee sen tehon mitä valmistaja ilmoittaa huomioiden siitä pois se minkä valmistaja on saanut irti "labra" olosuhteissa.

Kustannuksista sen verran että takan eurojen päälle tulee siis asiakkaalle kiertovesijärjestelmän laitteistä = n. 1000 € + kuoren ja pinnoitteen kulut.